Quiche zalm recept.

quiche-zalm

Quiche informatie

Heerlijk een vis quiche zalm, voor deze quiche heeft u de volgende ingrediƫnten nodig:

De ingrediƫnten

- Verse Zalm of een blik zalm
- 1 rode ui
- 3 eieren
- Bladerdeeg uit de diepvries of bladerdeeg recept
- 1 gele paprika
- Wat zout en peper
- 100 gram kaas naar keuze
- 150 ml room
- Boter


Bereidingswijze


Voordat u begint, stel eerst de oven in op 200 graden.

Pak een taartvorm en smeer deze in met boter, ook goed de randen invetten zodat de quiche niet blijft plakken aan de taartvorm. Bekleed daar de taartvorm met de bladerdeeg, het bladerdeeg recept. Indien u de bladerdeeg liever uit een pak gebruikt, koop deze dan in de supermarkt. Deze kunt u vinden in het vriesvak, laat de bladerdeeg eerst even ontdooien.

Prik enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg zodat de lucht er goed doorheen kan.

De zalm, kunt u los maken in stukjes, zodat de zalm makkelijk verdeelbaar is over de quiche. Tip een quiche zalm van gerookte zalm is ook erg lekker. Zodra u klaar bent met het los maken van de zalm, kunt u de eieren gaan kloppen. De eieren klopt u samen met de 150 ml room, wat peper, zout, kaas en peterselie. Zodra het mengsel goed geklopt is kunt u de zalm toevoegen. Daar verdeelt u de vulling voor de quiche zalm netjes over het bladerdeeg.
Bovenop de zalm quiche kunt u de gele paprika in reepjes plaatsen. Bak de zalm quiche ongeveerd 45 minuten, maar check het zo nu en dan. De gele paprika zou een mooie goudbruinige kleur moeten krijgen. Om te controlen of de zalm quiche goed gaar is kunt u een vork prikken in de quiche, indien de vork mooi schoon blijft dat is de quiche gaar.
Erg lekker bij een quiche zalm, is een frisse salade.